Tillykke til Entasis med årets Store Arne

Entasis Arkitekter er vinder af årets Store Arne for opførelsen af deres eget kontor i Københavns Nordhavn.
Kanonhuset er opført i et godt samarbejde mellem Entasis Arkitekter, Klaus Nielsen Rådgivende ingeniørfirma FRI AS og Engholm Entreprenører.

“Vi er svært stolte over at modtage en pris, som bliver uddelt af fagfæller. Det er et kæmpe skulderklap og det kunne være fantastisk, hvis det også gav inspiration til andre arkitekter om at turde tage springet og blive egen bygherre”, fortæller Christian Cold, Arkitekt MAA og indehaver af tegnestuen Entasis.

“Kanonhuset placerer sig mellem gamle værkstedsbygninger. Vi ville ikke lave et virksomhedsdomicil, men skabe en tegnestue, der har karakter af et værksted med materialer som beton, røde tegl og egetræsplanker. Derudover gav vi byggeriet en blandet funktion med boliger og erhverv samme sted, som fungerer enormt godt – især når man bygger tæt”, siger Christian Cold.

Fakta om kanonhuset og Entasis:
Entasis kalder deres hus for Kanonhuset – det ligger nemlig, hvor Riffelsyndikatet tidligere lavede våben, men det skal også forstås som en kanon (-god) bygning. Det markante ved Kanonhuset er, at det ikke er overvældende markant, men fletter ind i kvarterets tætte byplan. Til gengæld skiller det sig ud i detaljen med dets jævne orangerøde mursten og et fladt tag, som giver huset en ensartet karakter. Husets indre fremstår gråt og støvet med sin in situ støbte beton skal.

Fakta om prisen:
Prisen blev indstiftet i 2007 af Arkitektforeningens Lokalafdeling København, som også er jury. Prisen er en statuette i akryl, præget med arkitekten Arne Jacobsens ansigt. Hovedprisen, Store Arne, tildeles såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.
Læs mere om prisen hos Arkitektforeningen her

 

         

         
Foto: Jens Lindhe og Entasis