Adam Khan Architects

Nordic Built Challenge’s danske vinderprojekt

Nordic Built
Vinderprojektet og projektets aktører på podiet i Stockholm – Ellebo Garden Room i Ballerup
skal energirenoveres bl. a. af Klaus Nielsen AS og HIBE AS

Klaus Nielsen AS er med i Nordic Built Challenge’s danske vinderprojekt

Britisk arkitekt vinder Nordic Built Challenge i Danmark – i samarbejde med Klaus Nielsen AS  og HIBE AS
Adam Khan Architects, med sit britisk-danske team bl.a. bestående af Klaus Nielsen AS, har vundet den danske del af Nordic Built konkurrencen – om bæredygtig renovering af Ellebo Ejendomsselskabs boligafdeling i Ballerup. Adam Khan Architects har fået flere priser for deres indsats indenfor bæredygtigt byggeri og blev i 2012 Architect of the Year i Storbritannien.

Ifølge dommerkomiteen rækker projektet på mange måder ud i fremtiden. Det gør det selvfølgelig ved først og fremmest at leve op til kravene i Nordic Built Charteret, herunder kravene i energiklasse 2015. Arkitekt Adam Khan har valgt at lade vinder projektet Ellebo Garden Room, få en total facade udskiftning ved at anvende HIBE – højisolerende betonelementer.

Adam Khan planlægger at arbejde tæt sammen med både ingeniører og producenter lige fra starten. De originale tegninger er blevet nøje studeret, fordi Adam Khan Architects vidste, at det var vigtigt for beboerne, at kunne bo i deres lejligheder under renoveringen. Han var derfor på udkig efter en løsning der dels forbedrede den interne kvalitet af lejlighederne, og som samtidig var billig og tillod projektet at gennemføres så skånsomt som muligt – og uden at beboerne skal genhuses.

Én nordisk vinder skal udses Adam Khan og hans team skal nu konkurrere med fire andre forslag om at blive den endelige vinder af Nordic Built Challenge, som afgøres d. 17. oktober 2013 med en præmiesum på NOK 1.000.000 kroner.
Læs mere om Nordic Builtog de andre vinderprojekter i Sverige, Norge, Finland og Island.

Ellebo vinderprojekt
Ellebo Garden Room projektet – tegnet af Adam Khan Architects